Аграрії Луганщини засіяли соняшником понад 400 тисяч га

7 червня 2021 50 0
Аграрії Луганщини засіяли соняшником понад 400 тисяч га
Kurkul.com

Аграріями Луганщини завершена сівба ярих зернових і зернобобових культур. Повідомляє пресслужба Департаменту АПК Луганської ОДА.

Сільгоспвиробники області засіяли 107 тис. га ярими зерновими та зернобобовими культурами.

Зокрема у розрізі культур:

  • пшениці — 1,7 тис. га;
  • ячменю — 38,9 тис. га;
  • гороху — 3,5 тис. га;
  • вівса — 2,8 тис. га;
  • кукурудзи на зерно — 60,1 тис. га;
  • проса — 0,9 тис. га.

Також в області соняшником засіяли 429,2 тис. га.

«Погодні умови значною мірою впливали на формування урожаю сільськогосподарських культур. Озимі зернові, які на кінець травня сформували колос, мають потребу у достатньому зволоженні ґрунту для формування та наливу зерна. Опади, які випадали впродовж травня, підтримували запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту на оптимальному та достатньому рівні», — повідомили у департаменті.

Читати за темою: Українські аграрії завершують сіяти сою

Зазначається, що для ранніх ярих культур температурний режим та наявність опадів також впливають на ріст стебла та формування колосу. У кінці травня на раніше засіяних полях з ярим ячменем почалося колосіння, на пізніх посівах триває формування соломини. Запаси вологи знаходяться у достатній кількості.

Господарства проводили підживлення рослин азотними добривами та обробку посівів від шкідників та хвороб. Також проводилась обробка бур’янів гербіцидами. Деякі господарства провели обробку культур регуляторами росту.

Виконано за допомогою Disqus