Названо лідерів-виробників сільгосппродукції в Україні

9 червня 2021 174 0
Названо лідерів-виробників сільгосппродукції в Україні
depositphotos.com

За даними рейтингу Директорату агропромислового розвитку та Державної служби статистики України, Дніпропетровщина — серед лідерів-виробників продукції сільського господарства в січні-лютому 2021 року. Про це розповіла Тамара Скорук, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та соціального розвитку села, повідомляє most-dnepr.info.

«Перше місце у всеукраїнському рейтингу регіон отримав за високий індекс сільськогосподарської продукції, який склав 113%. На другому місці в рейтингу — Тернопільщина (112.5%), на третьому — Хмельницька обл. (103.7%), четвертому — Львівщина. П'ятірку лідерів замикає Закарпатська обл. з показником 99.7%. За результатами того ж рейтингу Дніпропетровщина також увійшла в ТОП-5 регіонів з найвищою часткою області в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства», — розповіла вона.

Тамара Скорук зазначила, що сільськогосподарська продукція має попит, як серед експортерів, так і серед імпортерів — це жири та масла рослинного і тваринного походження.

«У 2020 р. Дніпропетровська обл. експортувала сільськогосподарської продукції на суму $367,6 млн (2,1% від всеукраїнського показника), з яких 73% складає експорт жирів та олії тваринного походження ($266,4 млн), продукти рослинного походження склали 17% від загального обсягу c/г продукції, продукти рослинного походження — майже 10%», — повідомила вона.

Також голова комісії відзначила, що регіон найбільше експортував зернові культури — на $44,7 млн, м'ясо та їстівні субпродукти — на $22,2 млн, а також насіння і плоди олійних культур — на $9,2 млн. Експорт сільськогосподарської продукції становить 5% від загального експорту області і експортується в майже 100 країн світу. Зокрема в Італію, Індонезію, Францію, Єгипет, Білорусь, Туреччину, Китай та інші країни.

Читати також: Українські агропідприємства на 21% скоротили виробництво яєць

Виконано за допомогою Disqus