Названо дієві препарати для захисту посівів сої

9 червня 2021 192 0
Названо дієві препарати для захисту посівів сої

Однією з найважливіших фаз розвитку рослин сої є сходи, а особливо — період винесення сім’ядолей на поверхню ґрунту. Саме тому важливо не лише підібрати ефективний протруйник, а й комплексно підійти до захисту сої.  Про це розповів керівник відділу R&D VITAGRO PARTNER Микола Сучек у матеріалі «Хвороби сої: прояви, попередження та методи боротьби» на Kurkul.com.

За його словами, ефективна суміш для захисту, стимуляції та живлення насінини складається із протруйника, мікродобрив, стимуляторів росту та інокулянтів.

Протруйник необхідно застосовувати як мінімум двокомпонентний системної дії, адже інфекція найпоширенішого гриба фузаріум уражує насіння не лише зовні, а й усередині.

«Для боротьби з патогенами рекомендую використати багатокомпонентний контактно-системний фунгіцидний протруйник Bayton Тевірон®, ефективність якого зумовлена поєднанням двох діючих речовин — тіабендазолу та флутріафолу (45 г/л та 30 г/л відповідно)», — акцентував Микола Сучек.

Для стимуляції утворення ферментів групи нітрогенази та з метою кращої азотфіксації бульбочковими бактеріями, експерт рекомендує застосувати мікродобриво EnerGreen Premium Mоllium — висококонцентрований розчин суміші молібдену та кобальту для обробки насіння бобових культур в суміші з інокулянтом та для позакореневого живлення.

За словами Миколи Сучека, одним із лідерів у сегменті стимуляторів росту та антистресантів є EnerGreen Premium Ocean — висококонцентрований розчин екстракту морських водоростей Ascophyllum Nodosum, який містить природні фітогормони, вітаміни, полісахариди та антиоксиданти, що забезпечують активну підтримку імунітету рослини в момент стресу.

«Препарат призначений для стимуляції росту всіх культур на ключових етапах вирощування. Обробка насіння забезпечує активний ріст кореневої системи внаслідок великої кількості цитокінінів. Крім того, стимулює активний розвиток вегетативної маси, збільшення площі листкового апарату внаслідок наявності природних ауксинів та гіберелінів, які містяться в екстракті морських водоростей», — пояснив експерт.

Виконано за допомогою Disqus