В Україні знову дорожчатиме пальне

24 червня 2021 167 0
В Україні знову дорожчатиме пальне
Depositphotos

Наприкінці червня пальне в Україні подорожчає. Про це свідчать дані Міністерства економіки, яке фактично регулює граничні ціни на бензин та дизельне пальне.

Згідно з даними Мінекономіки, можна прогнозувати, що у останню декаду місяця ціни в деяких мережах піднімуться наступним чином:

  • на бензин — до 30,84 грн за літр;
  • на дизельне пальне — до 29,23 грн за літр.

Цього разу подорожчання пального буде незначним. В середньому ціни на бензин виростуть приблизно на 2 копійки за літр, а на дизельне пальне — на 14 копійок за літр.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта

Нагадаємо, 14 травня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запровадив граничні торговельні надбавки (націнки) на пальне на період дії карантину.

Гранична торгівельна надбавка нараховується до середньої вартості пального, яка визначається на підставі даних міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередню декаду з урахуванням акцизу та податку на додану вартість.

Граничний рівень торгівельної надбавки встановлено у таких розмірах: не більше 7 грн (включаючи ПДВ) на 1 літр для дизельного палива та не більше 5 грн (включаючи ПДВ) на 1 літр для автомобільних бензинів.

Виконано за допомогою Disqus