Фахівець розповів про переваги автоматизації фермерських елеваторів

25 червня 2021 258 0
Фахівець розповів про переваги автоматизації фермерських елеваторів
Kurkul.com

За останніх три роки кількість замовлень на автоматизацію фермерських елеваторів збільшилася в 10 разів. Про це розповів комерційний директор KMZ Industries Олександр Небеський в матеріалі «У автоматизації фермерського елеватора немає меж» на Kurkul.com.

«За останній рік кількість замовлень послуг монтажу у заводу збільшилися втричі, а підрозділ автоматизації виріс майже на 40 %. Щодо замовлень саме на автоматизацію фермерських елеваторів, то за останні три роки вони збільшилися в 10 разів, що свідчить про неабияку популярність цієї послуги», — зазначив Олександр Небеський.

За його словами, автоматизація невеликого зерносушильного комплексу від KMZ Industries у середньому обходиться фермеру у 200-500 тис. грн з ПДВ — залежно від наповнення.

Є базові опції:

  • електрифікація плюс автоматизоване включення/виключення маршруту тощо;
  • заміна ручних засувок на автоматичні;
  • доукомплектація норій (які часто заради економії купують неавтоматизованими) приладами захисту — датчиками швидкості, підпору, сходження стрічки.

«Ще вищий рівень автоматизації — додаткові елементи контролю, пристрій обробки алгоритму, візуалізація процесів і управління ними за допомогою ПЗ власної розробки заводу з єдиного центру в операторській», — додав фахівець.

Згідно з матеріалом, просунутою автоматизацією вважається та, яка дозволяє одному фермеру самостійно керувати усім зерносушильним комплексом, — замість 3–4 осіб, які потрібні для обслуговування аналогічного об’єкту, який лише електрифікований і забезпечений штатною автоматикою, із якою купується обладнання. Саме проблема підбору кадрів, потреба контролювати робітників і перспективи розширення бізнесу спонукають фермерів вже від самого початку закладати автоматизацію в кошторис будівництва елеватора.

«Якщо йдеться саме про фермерський елеватор — то це вже плюс лабораторія, більша кількість маршрутів і складніша система. Тут вартість автоматизації починається від 1 млн грн. До речі, майже усі зерносушарки виробники нині постачають автоматизованими. Якщо на об’єкті зерносушарка виробництва KMZ Industries, то на ній вже встановлена наша програма, до якої ми як виробник маємо доступ і саме на її базі організовуємо управління усім комплексом. Це теж оптимізує витрати фермера», — пояснив Олександр Небеський.

Читайте також: Фермери надають перевагу сушаркам на альтернативних видах палива — думка

Мінімальну вартість автоматизації елеватора з його індивідуальними задачами фермер самостійно може розрахувати за допомогою онлайн-калькулятора на сайті KMZ Industries.

Щодо термінів, то автоматизація фермерського елеватора в середньому потребує 3-4 тижнів, може здійснюватися як на вже працюючому об’єкті (для цього не потрібно зупиняти його роботу), так і на новому.

«А ще цей тип роботи не має сезонності — автоматизувати елеватор фермер може в будь-який зручний для нього час, і ми готові йому в цьому допомогти», — підсумував Олександр Небеський.

Виконано за допомогою Disqus