На Одещині жнива планують провести в максимально стислі строки

25 червня 2021 131 0
На Одещині жнива планують провести  в максимально стислі строки

В Одеській обл. жнива планують завершити за 12-14 календарних днів від початку збиральної кампанії. Таке рішення обговорили на обласній нараді, для представників південних районів області, з питань підготовки до збирання ранніх зернових та зернобобових культур, інформує пресслужба Одеської ОДА

«Цьогорічні жнива мають свої особливості та специфіку, які необхідно враховувати при їх проведенні. Майже 45% посівів займають озимий та ярий ячмінь, горох і ріпак. Це — культури, які після дозрівання необхідно збирати швидко, буквально за 2–3 дні, інакше втрати врожаю зростають катастрофічно. Така особливість цих культур і це треба враховувати в роботі», — відзначила директорка Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова.

Як зазначили в ОДА, для запланованого швидкісного збору врожаю, окрім власної техніки, доведеться залучати понад 1 тис. комбайнів з інших регіонів України.

«Урожай ранніх зернових і зернобобових культур в цьому році вирощено, тепер завдання наших аграріїв його оперативно і без втрат зібрати. Чітко організувавши і провівши збиральний процес агровиробники зможуть зберегти до зернини все вирощене та покращити фінансово-економічну ситуацію у своїх господарствах», —  відзначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Читайте також: Аграрії Прикарпаття готуються до жнив

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою