В Україні готуються до старту ринку землі

29 червня 2021 146 0
В Україні готуються до старту ринку землі
Kurkul.com

У п'ятницю, 2 липня, народні депутати хочуть заслухати в парламенті міністра аграрної політики і прем'єр-міністра з приводу введення ринку землі. Повідомляє УНІАН.

Як зазначається, під час засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту заступник голови ВР Олена Кондратюк нагадала, що 1 липня має відбутися введення ринку землі.

Однак, додала вона, судячи з ситуації, замість обіцяного монобільшістю і прем'єр-міністром зростання економіки, в Україні може бути «велика біда».

Читайте також: Зеленський підписав закон щодо продажу землі через електронні аукціони

За її словами, те, що за тиждень до введення ринку землі уряд в терміновому режимі вносить зміни до порядку ведення Державного реєстру прав на нерухоме майно, а також пропонує роз'яснювати громадянам, як буде працювати ринок землі, свідчить, що «влада не готова до введення ринку землі».

Олена Кондратюк запропонувала в п'ятницю, 2 липня, під час Години запитань до уряду заслухати прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з цього питання.

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко підтримав необхідність заслуховування питання щодо готовності до запровадження ринку землі. Водночас він запропонував, щоб у парламенті виступив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Виконано за допомогою Disqus