Херсонські фермери відмовляються вирощувати свиней

4 липня 2021 2383 0
Херсонські фермери відмовляються вирощувати свиней

На Херсонщині кількість свиней в сільськогосподарських підприємствах та приватни господарствах з початку 2021 р. зменшилось 8,9%. Причиною стало здорожчання витрат на утримання тварин та зменшення закупівельних цін. Про це розповів керівник агрофірми «Світанок» Сергій Максименко в інтерв’ю для Новий День.

«Поголів’я свиней, тваринники Херсонщини, почали зменшувати ще з літа минулого року, коли поповзли вгору ціни на зернові та корми на їх основі. Зросли й витрати на санітарну безпеку, захист тварин від різноманітних епідемій, зокрема африканської чуми, через яку в області доводилося вирізати та знищувати тварин на цілих фермах. Зараз стан справ тільки погіршився, оскільки за підвищенням вартості кормів ще й різко впали закупівельні ціни на м’ясо — з 50-60 грн/кг до 38-40 грн/кг», — зазначив фермер.

Наростити поголів’я свиней, звісно, можливо. Але для цього треба будувати нові чи реконструювати старі ферми, купувати обладнання, створювати додаткові робочі місця. А це неможливо без підтримки держави.

«Наше підприємство зберегло свої 4 тис. поголів’я свиней, оскільки утримувати їх простіше – адже корми маємо власні. Втім, це не відміняє прикрого факту: свинарство у нас чим далі, тим більше збитків завдає», — розповів Сергій Максименко.

 Також нагадаємо, що українські фермери відмовляються вирощувати свиней

Виконано за допомогою Disqus