Мінагропрод підготував низку проектів для підтримки тваринників — Павленко

26 січня 2016 37 0
Олексій Павленко обіцяє підтримку тваринникам
firtka.if.uaОлексій Павленко обіцяє підтримку тваринникам

Мінагропрод підготував низку проектів для підтримки тваринників, про це у своєму блозі на «РБК-Україна» зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Це проект закону України «Про внесення змін до ЗУ «Про вивізне (експортне) внесення мито на живу худобу та шкіряну сировину» та «Про внесення зміни до статті 17-2 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

«Серед важливих досягнень — компромісний варіант нового Податкового кодексу, який надає тваринницькій галузі найбільшу підтримку. Виробники молока і великої рогатої худоби (ВРХ) отримали найбільш пільговий період для переходу на загальну систему обкладання ПДВ — вони зможуть залишати на особових рахунка 80% ПДВ, і лише 20% — будуть перераховувати до держбюджету. При реалізації іншої продукції тваринництва ПДВ розподілятиметься у пропорції 50 на 50», — наголосив міністр.

На думку очільника аграрного відомства, значимим для розвитку сфери тваринництва є також підписання угоди з Європейським банком щодо залучення €400 млн в агросферу. Це — довгі та дешеві кредитні гроші, які планується спрямувати на реалізацію низки проектів, у тому числі на підтримку тваринництва.

«Водночас ми неодноразово повторювали, що найкращою державною підтримкою для бізнесу буде дерегуляція. Станом на сьогодні, суттєво спрощено порядок отримання ліцензій підприємствами галузі», — додав міністр Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus