В Україні зареєстрували найбільший тризуб з кукурудзи

9 липня 2021 345 0
В Україні зареєстрували найбільший тризуб з кукурудзи

До 30-річного ювілею незалежності України кукурудзою висіяли малий державний герб, який офіційно став найбільшим тризубом з усіх коли-небудь створених у такий спосіб. Повідомляє Кurkul.com.

Малий Державний герб України було висіяно на полігоні аграрних інновацій Digital Field площею близько 6 га. На сьогодні це офіційно найбільша державна символіка, створена посівом сільгоспкультури. Понад 400 тис. рослин, які утворили герб, — це гібрид ЛГ 31377 від компанії Limagrain.

Олександр Астраханцев, директор із маркетингу компанії Limagrain Ukraine, зазначив, що це дуже потужний гібрид в плані врожайності та стійкості до стресів. На українському ринку він перебуває вже 3 роки і за цей час дуже добре себе зарекомендував: урожайність доходила до 17-18 т/га. При цьому ЛГ31377 властива стійкість до більшості хвороб, а також несприятливих погодних умов: спеки, холоду та браку вологи. 

«Ми впевнені, що за цим гібридом велике майбутнє, саме тому запропонували його для рекордного гербу. Я радий, що разом із партнерами в цьому проєкті ми продемонстрували інноваційність українського агробізнесу», — підкреслив він.

За систему захисту цього масштбного проєкту відповідала компанія LNZ Group. Відповідно до їх рекомендацій було реалізовано систему захисту бренду DEFENDA.

«Компанія LNZ і торгова марка DEFENDA внесли свою часточку науки і знань, щоб цей рекорд був втілений. Захист DEFENDA добре впорався з поставленою задачею. Тож націлюємось на активну участь у подальших рекордах», — наголосив менеджер із розвитку агротехнологій Північно-Східного регіону LNZ Group Віталій Брашован.

Також зазначається, що до проєкту долучились компанії: Agrilab, BіnfieldPrecision Planting

«Кукурудзяний тризуб суттєво перевершив попередній рекорд. Офіційна довжина герба — 245,3 м, а ширина — 138 м. Це вражаючі параметри. Вітаю з рекордом!», — відзначила очільниця Національно реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Виконано за допомогою Disqus