Малі та середні фермери отримають доступ до кредитування на купівлю землі

15 липня 2021 549 0
Малі та середні фермери отримають доступ до кредитування на купівлю землі

Кабінет Міністрів на засіданні 14 липня схвалив проєкт постанови, якою уможливив надання кредитів під держгарантії малим фермерам на придбання землі сільськогосподарського призначення. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигапь написав у Telegram

«Відтепер програмою державних портфельних гарантій зможуть скористатися фермери, які бажають придбати землю сільськогосподарського призначення. Уряд підтримав відповідне рішення під час засідання. Пільгові умови будуть розповсюджуватися лише на дрібних та середніх аграріїв, які вже працюють на землі та мають у користуванні не більш ніж 500 гектарів», — написав Денис Шмигаль.

Він додав, що позика надаватиметься строком до 10 років, а гарантії від держави дозволяють суттєво знизити ставку за кредитом, який надає банк.

Денис Шмигаль додав, що таке рішення уряду спрямоване на здешевлення кредитів для фермерів, що дозволить їм не лише придбати землю, а також розпочати дійсно стратегічно та довгостроково інвестувати у своє виробництво.

Як зазначили у пресслужбі Мінфіну, реалізація ухваленої постанови дозволяє визначити механізми надання державних гарантій на портфельній основі, а також встановити вимоги до відбору банків, які матимуть право отримувати такі гарантії. Також затверджуються вимоги до позичальників та зобов’язань, за якими банки-кредитори можуть отримати забезпечення у вигляді державних гарантій. 

Читайте також: Юристи порадили, як внести зміни до договорів оренди землі

Виконано за допомогою Disqus