Аграрії просять міністра інфраструктури підвищити металургам тарифи на ж/д перевезення

16 липня 2021 646 0
Аграрії просять міністра інфраструктури підвищити металургам тарифи на ж/д перевезення
Kurkul.com

Громадська організація «АОГУ«Термінатор» надіслала листа міністру інфраструктури Олександру Кубракову з проханням підняти металургам ж/д тарифи на додаткові 2 млрд грн. Про це йдеться в листі громадської організації, яке є в розпорядженні Latifundist.com.

«Поступове збільшення рівня тарифів на перевезення вантажів 2-го тарифного класу з 1 вересня 2021 р. на 8% та з 1 січня 2022 р. ще на 6,5%, може привести до відтоку вантажів 2 тарифного класу з залізничного транспорту на річковий і автомобільний. Також зазначаємо, що перевезення зазначених вантажів для «Укрзалізниці» рентабельні і мають позитивну динаміку до зростання», — розповів голова ГО «АОГУ«Термінатор» Юрій Щуклін.

Тому в «АОГУ«Термінатор» запропонувала провести збільшення рівня тарифів на перевезення вантажів 1-го тарифного класу на 38,5% з 1 вересня 2021 р. (в 1 етапі), що дозволить залучити додаткові кошти вже в поточному році.

«Останніми роками вантажі 1 тарифного класу систематично транспортувалися з негативною рентабельністю, «Укрзалізниця» не мала можливості проводити оновлення рухомого складу та залізничної інфраструктури. Зараз «Укрзалізниця» вимагає значних капітальних вкладень в інфраструктуру», — повідомили в «АОГУ«Термінатор».

Впровадження зазначеної ініціативи зменшить різницю між тарифами перевезення для вантажів 2 тарифного класу і 1 тарифного класу до 5%. Крім того, зазначені тарифні ініціативи дозволять збільшити додаткові доходні надходження «Укрзалізниці» протягом 2021 р до майже 3,5 млрд грн.

Виконано за допомогою Disqus