Високий попит спровокує зростання ціни ріпаку — експерт

20 липня 2021 194 0
Високий попит спровокує зростання ціни ріпаку — експерт

Через світову тенденцію до засухи Канада — найбільший виробник ріпаку у світі, може втратити істотну частину врожаю. Також через повені передбачаються невеликі врожаї і в ЄС. Тому, цього сезону, експерти прогнозують високий попит на український ріпак, що і спровокує підняття ціни. Про це розповіла менеджерка з розвитку бізнесу компанії Maxigrain Олена Нероба інформує Latifundist.com.

«Канада, за чутками, вже купила декілька човнів врожаю нового сезону в України, і не виключено, що купить ще. Тому українські переробники вже включилися в гонку. В цьому сезоні прибутки можуть бути більшими, ніж ризики щодо якості», — зазначила експертка.

Крім того, попит на ріпак з боку ЄС залишається високим, а на думку окремих аналітиків в найближчі роки він тільки посилиться.

«Я продовжую бачити ріпак як одну з найбільш маржинальних культур для українського аграрія, хоча і розумію всі складнощі вирощування», — додала Олена Нероба.

Аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко розповів, що в Канаді суха весна і аномально спекотне літо знищать більшість врожаю ріпаку, тому попит на вітчизняний ріпак однозначно буде.

«Чи будемо ми експортувати ріпак в Канаду? Можливо, але це мізерні обсяги і у нас європейці під боком, в яких повінь. Тому попит на ріпак однозначно буде і конкуренція також. Ціни на основні рослинні масла теж відновили зростання, хоча можливо це тимчасове продовження корекції цін», — пояснив аналітик.

Читайте також: В Україні прогнозують зростання цін на олію та зернові

Виконано за допомогою Disqus