Власне комбікормове виробництво зекономить до 20% витрат на корми

21 липня 2021 54 0
Власне комбікормове виробництво зекономить до 20% витрат на корми

Власне комбікормове виробництво є необхідністю для господарств із розвиненим тваринництвом, оскільки має нижчу собівартість корму порівняно з купленим на 15-20%. Про це розповів директор компанії «Сій Добро» Микола Демчак в матеріалі «Хто каже про збиткове тваринництво, той не готовий працювати вдень і вночі» на Кurkul.com.

На його думку, власне комбікормове виробництво може принести господарству незалежність від кормової промисловості.

«Комбікорм власного виробництва має нижчу собівартість порівняно з купленим на 15-20%, а витрати корму на 1 голову знижуються на 2-3%. Все це призводить до швидкої окупності власного заводу та покращення здоров'я тварин, збільшення надоїв та приростів», — підрахував експерт. 

Зі слів Миколи Демчака, кожне збудоване комбікормове виробництво має враховувати особливості агропідприємства, його вихідні дані і потреби.

«Кожне господарство має своє поголів'я, рецепти, побажання щодо потужностей та подальшого розвитку господарства. Можна дооснащувати вже наявну установку преміксовою лінією або додатковими силосними баштами як для компонентів, так і для готового корму. А можна дооснастити ще і системою гранулювання або пакування», — розповів експерт.

Виконано за допомогою Disqus