Вітчизняні виробники кормів отримали можливість реєстрації кормових добавок

2 вересня 2021 182 0
Вітчизняні виробники кормів отримали можливість реєстрації кормових добавок

В Україні вступив у дію наказ Мінекономіки, який розблокував процедуру державної реєстрації кормових добавок. Повідомляє Урядовий портал.

«Відтепер понад 7 тис. суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з виробництвом та обігом кормів, отримали можливість реєструвати безпечні та високоякісні кормові добавки для тварин. Порядок формування реєстраційного досьє розроблено відповідно до європейського законодавства. Його прийняття стало важливим кроком у приведенні українського ринку кормів до вимог ЄС», — прокоментувала заступник Міністра економіки України Ірина Новікова.

Варто зазначити, що відповідно до Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» процедура державної реєстрації кормових добавок починається з подання оператором ринку відповідної заяви та реєстраційного досьє. В той час, як відсутність нормативних вимог до реєстраційного досьє блокувала процедуру державної реєстрації та створювала в Україні штучний дефіцит якісних кормових добавок так необхідних для здоров'я домашніх та продуктивних тварин.

Читайте також: Мінагро проводить опитування задля спрощення ведення документообігу фермерів

Виконано за допомогою Disqus