Аналітики прогнозують врожайність ярої пшениці та ячменю до 6,5 т/га

20 липня 2021 613 0
Аналітики прогнозують врожайність ярої пшениці та ячменю до 6,5 т/га

Враховуючи погодні умови середини липня, наразі яра пшениця знаходиться у фазах «дозрівання/рання воскова стиглість». Прогнозована врожайність може становити від 4,1 до 6,5 т/га в залежності від технології вирощування. Повідомляє Latifundist.com на основі даних аналітичної довідки агрометеорологічних умов і стану посівів сільгоспкультур НААН

«На Півдні України розпочато збір ярого ячменю з прогнозованою врожайністю 4,5-6,5 т/га. Овес знаходиться в фазі «дозрівання зерна», прогнозована врожайність може становити від 4,5 до 7 т/га в залежності від технології вирощування. Також на Півдні розпочато жнива озимого ріпаку. Стан посівів культур оцінюється як добрий», — відзначили в НААН.

Щодо кукурудзи, то в посівах культури на Півдні та Центрі почалася фаза «викидання волоті», а в східних областях на ранніх посівах — фаза «цвітіння волоті». Гречка в фазі «цвітіння», просо — «викидання волоті», «формування зернівок». Стан посівів переважно добрий. На деяких площах, через сильні дощі і вітер, відзначається вилягання рослин гречки та гороху.

«У сої відзначаються фази «цвітіння» і «формування бобів», а на посівах соняшнику — «формування суцвіть», рідше — «цвітіння». Стан рослин переважно добрий», — прокоментували в НААН.

Читайте також: На Львівщині зросла середня врожайність озимого ячменю

Виконано за допомогою Disqus