На Миколаївщині ветерани АТО об’єднавши зусилля вирощують лікарські рослини

25 липня 2021 493 0
На Миколаївщині ветерани АТО об’єднавши зусилля вирощують лікарські рослини

Повернувшись з війни, учасники бойових дій та волонтери вирішили розвивати свій бізнес на землі, тому об’єднались в групу агровиробників «ГРІН ФАРМ» і тепер займаються вирощуванням лікарських рослин. Повідомляє uhbdp.org.

«Спершу фермери-початківці звернулись за консультацією до фахівця, який запропонував для вирощування декілька сортів лікарських рослин, які на сьогодні є актуальними на українському ринку. Після спілкування з представниками ТОВ «Натуральні есенції» група вирішила спробувати вирощування шавлії лікарської», — йдеться в повідомленні 

Шукаючи інвестицій група «ГРІН ФАРМ» стала учасником проєкту UHBDP та отримала грантові кошти, за які фермери придбали трактор і навісне обладнання. 

«Сьогодні, актуальне завдання — це збут. Іде активне вивчення ринку лікарських рослин, ведуться перемовини з потенційними покупцями, розглядаються різні варіанти: здати врожай цього сезону виробникам фіто-чаїв, у наступних сезонах збільшити площу, розширити лінійку лікарських або ефіро-олійних культур, які доцільно вирощувати під конкретного закупівельника на умовах довгострокових договорів», —  розповіли учасники агрогрупи.

Читайте також: Гадз інвестував у новий сад 50 млн грн

Виконано за допомогою Disqus