Українські продукти отримають реєстрацію географічного зазначення в ЄС

23 липня 2021 246 0
Українські продукти отримають реєстрацію географічного зазначення в ЄС

Мінекономіки допоможе українським продуктам з історичним та географічним походженням отримати реєстрацію географічного зазначення та визнання в ЄС, оскільки в Україні є багато унікальних продуктів, які складають окремий нішевий сегмент на ринку і мають додаткову ринкову вартість. Повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

«Ми вже направили для включення до європейського реєстру географічних зазначень документи про такі автентичні українські товари, як «Гуцульська коров’яча бриндза», «Гуцульська овеча бриндзя» та «Мелітопольська черешня». Наразі ми розглядаємо ще низку таких товарів, які потребують правової охорони», — зазначила заступник Міністра економіки України Ірина Новікова.

Вона підкреслила, що продукти з підтвердженим географічним походженням вважаються національним надбанням в країнах ЄС та це є хорошим стимулом розвитку крафтового виробництва в Україні.

Як повідомили в Мінекономіки, з часом до переліку автентичних товарів з підтвердженим географічним походженням можуть ввійти: вина «Долини Фрумушика», «Аша-Абагу», «Ялпугу», «Придунайської Бессарабії», «Херсонський кавун», «Мед Закарпаття», «Закарпатське вино» тощо. 

Читайте також: В Україні стартувала програма, яка сприятиме органічному землеробству

Виконано за допомогою Disqus