В Україні стартувала програма, яка сприятиме органічному землеробству

18 липня 2021 377 0
В Україні стартувала програма, яка сприятиме органічному землеробству

В Україні стартувала нова програма «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D), яка реалізовується за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO). Інформує пресслужба Львівської ОДА.

Загальною метою програми є збільшення та розширення робочих місць у сільській місцевості, особливо для молоді та жінок, а також сприяння мультиплікаційному ефекту позитивних змін в органічному землеробстві з точки зору економічного зростання, інновацій та навколишнього природного середовища.

«Тренд «органік» набуває все більшої популярності: невеликі й середні виробники все активніше беруться за вирощування такої продукції, а торгові мережі виділяють цілі полиці і відкривають відділи органічної продукції. Для Львівщини органічне виробництво — один із пріоритетів обласної стратегії. Відтак, рекомендуємо органічним операторам Львівщини розглянути можливість участі в новій програмі «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D)», — зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман.

В межах програми «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D) оголосили конкурс проєктів державно-приватного партнерства. Проєкти мають сприяти створенню доданої вартості та робочих місць, створенню суспільних благ для агросектору, розвитку відповідних можливостей, що сприятимуть сталому розвитку органічного бізнесу в Україні.

Читайте також: UBTA організовує українську торговельну місію до Грузії

Виконано за допомогою Disqus