Поліція відкрила кримінальну справу через рожеві калюжі на полях

26 липня 2021 270 0
Поліція відкрила кримінальну справу через рожеві калюжі на полях
ДСНС України в Рівненській обл

На полі неподалік Рівного місцеві жителі помітили калюжі з водою яскраво-рожевого кольору. Фахівці ДСНС спільно з Держекоінспекцією та Гідрометеослужбою здійснили забір проб ґрунту та самої рідини для проведення досліджень та виявили, що причиною забруднення стали агрохімікати. Повідомили в ДСНС в Рівненської обл.

«Експертиза визначила, що речовина забруднення — це Префект, сертифікований в Україні препарат для боротьби зі шкідниками. Дія препарату спрямована на яйця та личинки шкідників, які гинуть після обприскування. Клас небезпеки препарату — третій із існуючих п`яти. Загрози для людей не має», — повідомили в службі. 

Також експерти провели обстеження атмосферного повітря навколо ділянки від с. Колоденки до с. М'ятина, де було помічено розлив рожевої рідини та встановили, що вмісту небезпечних речовин у повітрі немає. 

«За фактом забруднення земель на площі 635,8 м2 речовинами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України», — повідомили в нацполіції Рівненської обл

Санкція статті передбачає штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: В Запоріжжі фермер здійснював незаконний обробіток полів пестицидами з літака

Виконано за допомогою Disqus