Гарячі жнива: в Україні горять поля зі збіжжям

26 липня 2021 423 0
Гарячі жнива: в Україні горять поля зі збіжжям
Depositphotos

Літо — найбільш пожежонебезпечний період. У цей час особливого значення набуває питання дотримання протипожежного захисту в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю. Найпоширенішою причиною пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем у хлібних масивах.

Так, за повідомленнями ДСНС України, випадки пожеж на сільськогосподарських полях частішають, інформує Kurkul.

Нагадаємо, в Україні за прогнозами синоптиків знову пануватиме спека.

Так, 20 липня близько 12:20 на Черкащині виникла пожежа стерні пшениці на полі. Пожежу вдалося ліквідувати на площі 1,5 га. За попередніми даними, причиною пожежі стала несправність рухомих вузлів і деталей комбайна.

На Закарпатті 22 липня вогонь охопив суху траву та стерню, а потім перекинувся і на пшеницю на корені. Крім цього, полум’я почало поширюватися й на яблуневий сад, розташований біля поля. О 18:15 рятувальники локалізували загоряння й о 18:55 — остаточно його ліквідували. Полум’я знищило стерню на площі 4,5 га та 0,05 га пшениці на корені. Разом із тим, вогнеборцям вдалося врятувати від стихії яблуневий сад і гектар пшениці. Наразі правоохоронні органи встановлюють причину виникнення пожежі та суму завданих збитків.

У Миколаївській області 25 липня на полях, де росте пшениця, сталася пожежа. Під час інциденту згоріло майже 5 га пшениці. Вогнеборці загасили пожежу на корені площею 3 га та пожнивних залишків 1,9 га силами двох підрозділів. Причини пожежі поки що невідомі. Їх вже з'ясовують.

А на Дніпропетровщині 25 липня вогнеборці двічі залучались до ліквідації пожеж на полі у Криворізькому районі:

  • Так, о 14:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що горить стерня на відкритій території — на полі горіли післяжнивні залишки пшениці. Вогнем було знищено стерню на площі 3 га.
  • О 14:34 співробітники 51 державної пожежно-рятувальної частини виїхали за викликом про загоряння на полі за межами села Червоний Тік. Прибувши до місця події вогнеборці приступили до ліквідації пожежі, яка поширилась на загальну площу 4,9 га. Вогнем було знищено післяжнивні залишки пшениці.

На Чернігівщині 25 липня на полі фермерського господарства виникла пожежа пшениці на корені. О 17:55 пожежу локалізовано, а о 19:13 остаточно ліквідовано. Вогнем знищено 55 га зернової культури, 10 га сухої рослинності та чагарників. Жертв та постраждалих немає. Причина пожежі та завдані збитки наразі встановлюються.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою