На полях із зерновими не вщухають пожежі

6 серпня 2021 92 0
На полях із зерновими не вщухають пожежі
Depositphotos

В Україні не вщухають пожежі на полях зі збіжжям. Фермери підраховують збитки. Повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, на Херсонщині пожежа знищила поле ярої пшениці площею 42 га. За попередніми підрахунками завдані збитки склали близько 800 тис. грн

Так, у Херсонському р-ні 4 серпня рятувальники ліквідували пожежу пожнивних залишків. Площа пожежі склала 1,3 га.  

Цієї ж доби на Миколаївщині вогонь з узбіччя дороги перекинувся на поле з поживними залишками та розповсюдився на значну площу. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 4,5 га, її спричинив підпал.

На Київщині 4 серпня горів комбайн «Колакоронед». Як повідомили рятувальники, сталося задимлення електропроводки моторного відсіку.

Читати за темою: Через пожежу на пшеничному полі фермер втратив врожаю на майже 2 млн грн

На Житомирщині 3 серпня горіло пшеничне поле.

«По прибуттю на місце виклику було встановлено, що вогнем охоплена пшениця на площі 2 га. Існувала загроза подальшого розповсюдження полум’я по полю (загальна площа посівних — 60 га). За рішенням начальника пожежно-рятувального поста на місце події було залучено резервний пожежний автомобіль для підвезення води. Задля запобігання подальшому розповсюдженню вогню місце пожежі було оборане за допомогою трактора з плугом», — зазначили в пресслужбі ДСНС.

Згідно з інформацією, вогнем знищено 2 га посіву пшениці та легковий автомобіль, що знаходився у полі. Ймовірна причина займання — несправність електричної системи автомобіля. Остаточні обставини надзвичайної події з’ясовуються фахівцями.

Рятувальники наполегливо закликають населення дотримуватися правил пожежної безпеки у місцях збирання врожаю та під час відпочинку на природі! Використання відкритого вогню у вітряну погоду неприпустиме, оскільки сприяє виникненню пожеж і швидкому поширенню вогню на значні площі. Бережіть довкілля!

Виконано за допомогою Disqus