У Бразилії аграрії намагаються врятувати посіви від заморозків

30 липня 2021 568 0
У Бразилії аграрії намагаються врятувати посіви від заморозків

Бразилією пройшли заморозки. Синоптики прогнозують подальше зниження температур. Фермери постраждалих регіонів стурбовані майбутнім урожаєм, зокрема кукурудзи. Повідомляє Superagronom.com.

Минулого тижня морози вже нанесли критичної шкоди деревам та посівам сільгоспкультур. Та попри це синоптики прогнозують продовження заморозків в південних і південно-східних штатах. Наразі аграрії не знають, як рятувати посіви пшениці та кукурудзи.

«В штатах Сан-Паулу і Парана існує ризик середніх і сильних заморозків, що спричинить негативний вплив на посіви кукурудзи сафрінья, які знаходяться на стадії наливу зерна, а також на посіви пшениці, які знаходяться на стадії цвітіння. Крім цього, заморозки очікуються в штатах Мату-Гросу-ду-Сул, Санта-Катаріна і Ріо-Гранду-ду-Сул», — йдеться в повідомленні.

На поточний момент експерти не беруться прогнозувати потенційні втрати майбутнього врожаю через погодні умови.

«Я ніколи не бачив чогось подібного. Ми знали, що буде холодно, ми спостерігали, але температура раптово знизилася на кілька градусів, коли вже був ранок», — розповів  виробник кави з Мінас-Жерайс Маріо Альваренга.

Нагадаємо раніше йшлося, що бразильські фермери можуть втратити третину врожаю кукурудзи.

Виконано за допомогою Disqus