Через посуху врожайність ярої пшениці в США може знизитись на третину

30 липня 2021 517 0
Через посуху врожайність ярої пшениці в США може знизитись на третину

Найбільший штат-виробник ярої пшениці в США страждає від посухи. Очікувана врожайність може впасти на 33% в порівнянні з середнім показником останніх років. Повідомляють аналітики Agritel.

Як повідомили експерти, після останнього дня кроп-туру Ради щодо якості пшениці остаточна оцінка врожайності ярої пшениці в Північній Дакоті становить 29,1 бушеля/акр, що є найнижчим показником майже за 30 років.

«Останні ділянки показали кілька дещо кращу врожайність, ніж в попередні дні. Найбільший штат-виробник ярої пшениці в США, страждає від посухи і залишається в посушливих умовах. Очікувана врожайність може впасти на 33% в порівнянні з середнім показником останніх років. Проте, учасники ринку відзначають, що польові дослідження узгоджуються з оцінками USDA по врожайності штату у 28 бушелів з акра», — додали аналітики.

Також зазначається, що ціни на пшеницю в Чикаго вчора виросли. Вересневі ф'ючерси на контракт SRW 2021 року торгувалися вище 7 доларів за бушель, але не змогли досягти максимумів середини липня.

Посушливі умови також підтримують ціни на сою та кукурудзу. Однак висхідного руху перешкоджали щотижневі дані щодо експортних продажів, які підтверджують недавні скасування покупок врожаю 2020/2021 року.

Читати за темою: Жнива почалися: чи зіграють весняні ставки аграріїв?

Виконано за допомогою Disqus