Аграрії розповіли, як погодні умови вплинули на цьогорічну врожайність

1 серпня 2021 1077 0
Аграрії розповіли, як погодні умови вплинули на цьогорічну врожайність

Цьогорічні погодні умови дивували з одного боку температурними рекордами, а з іншого — негодою. На зміну спеці приходили грози, урагани, шквальний вітер, а з ними надмірна вологість і вилягання посівів. За таких погодних умов аграрії мали різні прогнози щодо майбутньої врожайності. Про це йдеться в матеріалі «Жнива почалися: чи зіграють весняні ставки аграріїв?» на Кurkul.com.

Головний агроном ТОВ «Агрофірма Київська» Валерій Любіцький в цілому задоволений проміжними результатами жнив, хоча зауважує, що вагомий вплив на врожай матиме температурний режим серпня.

«На рахунок озимини все так і сталось, як прогнозувалося — врожай є. Він не захмарний, але на рівні, зважаючи на примхи погоди, з якими ми зіштовхнулися: у кого град, у кого «озера» на полях. Так чи інакше, все буде більш-менш зрозумілим наступного місяця. Питання одне: чи будуть опади у першій половині серпня?», — зауважив агроном.

Натомість для керівника СФГ «ім. Шевченка» Анатолія Мороза майбутні проблеми з кукурудзою вже очевидні, адже на південному сході Сумщини вже місяць немає опадів, проте не вщухає рекордна спека.

«Не вистачає вологи ні в ґрунті, ні в повітрі. Рання пшениця показала на 20% менше, ніж торік. Врожайність ярого ячменю маємо на рівні 5,2 т/га, озимого ріпаку — 3,3 т/га» — розповів фермер.

Читайте також: Україна експортувала майже мільйон тонн кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою