Ажіотажу на ринку земель сільгосппризначення не очікується — думка

2 серпня 2021 55 0
Ажіотажу на ринку земель сільгосппризначення не очікується — думка

Істотних зрушень на ринку земель сільськогосподарського призначення найближчим часом не очікується. Держгеокадастр виконав всі необхідні дії для нормального функціонування ринку. Про це розповів  перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Анатолій Мірошниченко, інформує пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

З його слів, моніторинг земель засвідчив відсутність ажіотажу на ринку земель сільгосппризначення, а також відсутність істотної зміни динаміки ринку в порівнянні із періодом до 1 липня 2021 р. 

«У перші дні функціонування ринку спостерігався певний ажіотаж, пов’язаний із необхідністю надання нотаріусам доступу до відомостей Держгеокадастру з метою перевірки встановлених законом обмежень по набуттю земель сільгосппризначення «в одні руки», кількість звернень нотаріусів становила біля 1000 на день», — пояснив заступник міністра.

Проблему вирішили внаслідок спрощеного порядку доступу до реєстрів і залучення додаткових співробітників. Це дозволило обробляти заяви в строк.

Читайте також: Нотаріуси розповіли, як підтвердити походження коштів для купівлі земельної ділянки

Виконано за допомогою Disqus