Названо вигоду для фермерів від відкриття ринку землі

6 серпня 2021 1013 0
Названо вигоду для фермерів від відкриття ринку землі
Kurkul.com

Як відомо з 1 липня в Україні стартував вільний ринок землі. За прогнозами експертів, найбільшу вигоду від його запуску отримають фермери. Про це у блозі «Вільний ринок землі — продаж/купівля паю, ціна землі, переважне право, безоплатна приватизація та правки до закону про землю» розповіла Наталія Білоусова, головний редактор AgroPolit.com. Повідомляє Kurkul.com.

«Найбільше вигоди в разі придбання землі отримають в перші два роки фермери, не холдинги. Своя земля фермерам дозволить міцніше стояти на ногах завдяки підвищенню капіталізації їхнього бізнесу. З’явиться середній земельний клас. Відбудеться відбілення фермерського ринку», — зазначила Наталя Білоусова.

За її словами, проблема для фермерів сьогодні — відсутні фінансові інструменти широкої лінійки для підтримки малих сільськогосподарських виробників — фермерів.

«Як її вирішити — ухвалити закон про Фонд часткового гарантування за кредитами (на наступний рік) та закласти більше коштів на програми кредитування під землю для фермерів», — додала експерт.

Читайте також: Більшість нотаріусів не готові до здійснення земельних операцій

Виконано за допомогою Disqus