На Львівщині зібрали майже 60% врожаю ранніх культур

6 серпня 2021 154 0
На Львівщині зібрали майже 60% врожаю ранніх культур
Kurkul.com

На Львівщині триває жнивна кампанія. З полів вже вдалося зібрати майже 60% врожаю ранніх культур: озимої пшениці та ріпаку. Повідомляє Суспільне.

Як розповів фермер Зиновій Максимишин, на полях у селі Болотня, що на Львівщині, збирають врожай ріпаку та пшениці. Цьогоріч жнива там розпочались на два тижні пізніше. Через холодну весну роботи стартували наприкінці липня.

«Цьогоріч дуже дощова погода. Особливо погіршується від такої погоди якість пшениці. Якщо доспіле зерно в колосі постійно перебуває у вологому стані — йдуть процеси бродіння і ця зернина стає легшою і трішки трухлявою. Втім, попри складні умови, врожай хороший. Нам вдається в середньому збирати по 7,9 т/га пшениці та понад 4 т/га — з ріпаку», — зазначив аграрій.

Як розповіла керівниця обласного департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман, загалом на Львівщині зібрали близько 60% врожаю ранніх культур

«Зараз фермери збирають озиму пшеницю, озимий ріпак і ярий ячмінь почали. Темпи збирання трішки сповільнює погода. Це погано, тому що в кожної культури є певні періоди, коли треба її зібрати для того, щоб не страждала якість. Критичної ситуації поки що по регіону немає. Ми сподіваємося навіть на більший врожай, ніж того року», — зазначила Тетяна Гетьман.

Загалом в області обробляють більше як 700 тис. га землі. Закінчити жнива на Львівщині планують в жовтні або на початку листопада.

Читати за темою: Аграрії Харківщини обмолотили майже 80% площ під ранніми зерновими

Виконано за допомогою Disqus