В Україні вартість меду зросла на 50-100 грн/кг і знижуватись не буде

10 серпня 2021 314 0
В Україні вартість меду зросла на 50-100 грн/кг і знижуватись не буде

Цьогорічна ціна меду зросла на 50-100 грн/кг і знижуватись не буде. Причиною здорожчання стали складні погодні умови вже другий рік поспіль, подорожчання бджолопакетів, інвентарю та зростання витрат на утримання пасіки. Повідомляє УНІАН.

«Цей рік характерний тим, що ціни на мед зросли. Подорожчання склало в середньому від 50 до 100 грн/кг залежно від сорту. Схоже, що епоха дешевого меду в Україні пройшла — його стає менше, а добувати  дорожче, тому продукт і далі зростатиме в ціні», — розповіла керівник інтернет-магазину ТМ «Знатний мед» Руслана Пліс.

Роздрібні ціни на сортові види меду — з липи та білої акації —  зараз досягають 200-300 грн/кг. Мед з соняшнику, який вважається недорогим і ще торік коштував 100 грн/кг, зараз коштує — 130-150 грн/кг.

«Дорожчає і паливо, і електроенергія, і всі харчові продукти — тому і ціна меду не може залишатися на тому ж рівні. Хоча, до 2020 р. вартість продукту практично не змінювалася, оскільки пасічники боялися підіймати ціни, щоб краще і швидше продати товар», — повідомила експертка.

Читайте також: На Сумщині через недотримання правил обробітку полів гинуть бджоли

Виконано за допомогою Disqus