Експерти розповіли, якою буде ціна пшениці після різкого здорожчання

18 серпня 2021 31185 0
Експерти розповіли, якою буде ціна пшениці після різкого здорожчання

Розвиток цінової ситуації на ринку фуражної та продовольчої пшениці буде визначатися світовими тенденціями та балансом попиту та пропозиції. Після швидкого росту найімовірніше відбудеться корекція цін до зниження. Про це повідомляють аналітики G.R.Agro.

«Зростання цін фуражного зерна з минулої п'ятниці склало в середньому 350-450 грн/т, при цьому мінімальні ціни озвучувалися від 7200 грн/т», — розповіли аналітики.

Водночас окремі переробні підприємства вважали рівні цін на пшеницю не виправданими і припиняли закупівлі до стабілізації цінової ситуації, або повідомляли про їх зниження.

Щодо ринку продовольчої пшениці, то тут спостерігалися цінові тенденції різної спрямованості. Даний факт був обумовлений зниженням котирувань на світових біржах, а також тим, що очікування невисокого виробництва пшениці в Росії не виправдалися і були вищим.

«З минулої п'ятниці ціни на пшеницю 2 і 3 класу зросли в середньому на 400 грн/т, з урахуванням вартості доставки на підприємство, а у вівторок впали в середньому на 450 грн/т», — повідомили в G.R.Agro.

Читайте також: Стало відомо, чому зросли ціни на пшеницю

Виконано за допомогою Disqus