Ціна пшениці досягнула рекордного рівня з 2013 року — огляд за 18 серпня від Zernotorg.ua

18 серпня 2021 6470 0
Ціна пшениці досягнула рекордного рівня з 2013 року — огляд за 18 серпня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

В Україні серпневі ціни на зернові досягнули рекордного рівня від 2013 року. Так ціна пшениці фуражної зросла і тепер становить Миколаївському порту — 7 658 грн/т, а в портах Одеської обл. — 7 685 грн/т.

Також не зупинився й ріст цін на пшеницю 2 класу. Вартість культури становить 7 904 грн/т в Миколаївському порту та 7 947 грн/т в портах Одеської обл.

«На фоні погіршення прогнозів від USDA і росту біржових цін, фермери знову притримують продажі, намагаючись виторгувати премію, що і вплинуло на ріст цін на зернові. Наразі вартість пшениці зросла на 58,6% в гривневому еквіваленті та на 71,6% в доларовому від того росту, що був за весь минулий рік», — прокоментував ситуацію аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко.

Нагадаємо, експерти прогнозують зростання виробництва пшениці в Україні на 3 млн тонн

Для України збільшено прогноз збору урожаю пшениці у 2021/22 МР до 33 млн т. Також, згідно зі звітом, Україна збільшить і експорт пшениці до 23,5 млн т. Станом на 12 серпня експорт пшениці досяг понад 4 млн. т.

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus