На Житомирщині планують провести інвентаризацію земель для протидії рейдерству

19 серпня 2021 68 0
На Житомирщині планують провести інвентаризацію земель для протидії рейдерству

На Житомирщині відбулося засідання координаційної ради щодо упередження силових захоплень підприємств, установ, організацій та сільгоспугідь. Повідомили в Житомирській ОДА.

Під час наради наголошено на необхідності інвентаризації земель, а також необхідності юридичного оформлення права власності землекористувачами на земділянки, які вони використовують у своїй діяльності для уникнення рейдерських захоплень.

«Впевнений, що викорінення аграрного рейдерства на Житомирщині, сприятиме підвищенню вартості сільськогосподарських угідь і залученню інвестицій у сільське господарство України», — повідомив заступник голови ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько.

У ході наради представниками нацполіції поінформовано присутніх щодо важливості якісної комунікації та своєчасного повідомлення органів правопорядку про можливі факти рейдерства. За даними правоохоронців, усі територіальні підрозділи Нацполіції мають чіткий алгоритм дій щодо виявлення та припинення спроб протиправного захоплення майна законних власників.

Читайте також: Фермери закликали владу зупинити рейдерські захоплення

Виконано за допомогою Disqus