Через екстремальну спеку в США значно знизиться врожай зерна

26 серпня 2021 1107 0
Через екстремальну спеку в США значно знизиться врожай зерна
Kurkul.com

Посушлива погода в США негативно позначається на ключових зернових культурах, що, своєю чергою, призводить до ще більшого підвищення цін на такі сировинні товари, як кукурудза і пшениця. Про це йдеться на interfax.com.

Як зазначається, екстремальна спека охопила майже всі штати США. При цьому посуха спостерігається в таких штатах, як Північна Дакота, Південна Дакота, Міннесота, Айова та Небраска, згідно з даними U.S. Drought Monitor.

У результаті багато зернових культур, що були висаджені минулої весни, засихають. За даними Мінсільгоспу США, у поганому або вкрай поганому стані є вже близько 63% пшениці у порівнянні з 6% на аналогічний час минулого року.

«Ф'ючерси на зерно в Чикаго демонструють волатильну динаміку поточного року. У травні вони досягли рекордних значень. У вівторок ф'ючерси на кукурудзу, які найбільш активно торгуються, підвищуються на 0,75%, до $5,39 за бушель, ф'ючерси на сою — на 1,1%, до $13,07 за бушель, тоді як ф'ючерси на пшеницю знижуються на 0,75, до $7,28 за бушель. Від початку 2021 року ціни на пшеницю і кукурудзу зросли на 11%», — йдеться у повідомленні.

Посушлива погода також вдарила по сільськогосподарським ринкам інших країн. Зокрема, другий урожай зерна в Бразилії, вирощений узимку, суттєво зменшився у зв'язку з посушливими погодними умовами. Влада країни прогнозує обсяг урожаю на рівні 60,3 млн т у порівнянні з 75,1 млн т за аналогічний період минулого року.

Читайте також: В США різко зросли ціни на сою

Виконано за допомогою Disqus