Україна експортувала найбільшу кількість цибулі за останні 8 сезонів

2 вересня 2021 148 0
Україна експортувала найбільшу кількість цибулі за останні 8 сезонів

Цьогоріч Україна наростила обсяги експорту цибулі ріпчастої. Загалом цього року на зовнішні ринки було здійснено постачання понад 34,1 тис. т цибулі на суму $6,5 млн. Повідомляє УкрІнформ.

За інформацією аналітиків, це був найбільший обсяг експорту за останні вісім сезонів, однак далеко не рекордний, тому що в сезоні 2012/13 років Україна експортувала 54,3 тис. т цибулі.

«Вважати подібний результат експорту великим успіхом, швидше за все, не варто. Весь попередній сезон ціна на цибулю в Україні залишалася на рекордно низькому рівні, при тому, що ціни в ЄС були значно вищі. Україна залишалася країною з найнижчою вартістю цибулі  у світі весь сезон, а середня експортна ціна минулого року була найнижчою за останні чотири роки», — розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

З його слів, Україні цілком під силу було експортувати в минулому сезоні понад 100 тис. т цибулі, що допомогло б наростити доходи фермерів мінімум на 50%.

Нагадаємо раніше йшлося, що на Вінниччині овочівники очікують хороший врожай картоплі на відміну від цибулі.

Виконано за допомогою Disqus