Затверджувати мінімальні ціни на молоко зараз не варто

2 лютого 2016 57 0
Днями знову спливла споконвічна тема мінімальних закупівельних цін на молоко
molokoferma.com.uaДнями знову спливла споконвічна тема мінімальних закупівельних цін на молоко

Днями знову спливла споконвічна тема мінімальних закупівельних цін на молоко, пише «Інфагро».

Перший місяць року минув, але невирішеними залишаються багато питань і у виробництві молока і молокопродуктів, і у перспективах зовнішньої торгівлі молокопродуктами.

Нововведення українських законодавців явно не сприяють розвитку галузі. Виявляється Мінфін зараз не у змозі адмініструвати придуманий ним ПДВ в агросекторі. Так що закон є, а що з ним робити чиновники не знають.

Ще у минулому році, напередодні місцевих виборів у першому читанні ВРУ був прийнятий законопроект, згідного з яким переробники повинні платити населенню за молоко другого сорту 4 грн.

Зараз профільний комітет рекомендує парламенту прийняти його у другому читанні у цілому як закон.

Введення подібного цінового регулювання у молочній галузі маразм повний. Але є надія, що депутати за це не проголосують, адже найближчим часом нових виборів начебто не намічається — подібний популізм зайвий.

Недоречним виглядає цей закон ще й тому, що за існуючим законодавством з 1 січня 2017 р. в Україні і зовсім не можна буде закуповувати молоко у населення (якщо, звичайно, депутати знову не продовжать відстрочку набуття чинності прийнятого ними колись закону.

Виконано за допомогою Disqus