Українські фермери не зможуть конкурувати із зарубіжними — думка

2 лютого 2016 88 0
Аграрне виробництво в Україні підтримував тільки спеціальний режим ПДВ
agrosoyuz.comАграрне виробництво в Україні підтримував тільки спеціальний режим ПДВ

Аграрне виробництво в Україні підтримував тільки спеціальний режим ПДВ, сказав віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ), голова АФЗУ Черкаської області Віктор Гончаренко, повідомляє «УНН-центр».

За його словами, скасування спецрежиму ПДВ для малого, середнього аграрного бізнесу і особливо для тих, хто займається рослинництвом, це, фактично, крок до знищення. За таких обставин дрібний та середній сільгоспвиробник не зможе конкурувати із зарубіжними виробниками сільгосппродукції.

«Навіть за дії спецрежиму ПДВ український сільгоспвиробник мав в середньому біля $40 на гектар державної підтримки. Це при тому, що у країнах Європи фермери отримують дотацію від $200 до $500 на гектар прямої підтримки. Чи зможе український сільгоспвиробник за таких умов конкурувати із постачальниками імпортної сільгосппродукції? Ні! Крім цього, скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв призведе до зростання цін на продукти харчування. Тому ми виступаємо проти таких змін!», — наголосив Віктор Гончаренко.

Виконано за допомогою Disqus