Через високу орендну плату власники не поспішають продавати землю — думка

9 вересня 2021 520 0
Через високу орендну плату власники не поспішають продавати землю — думка

Загального ажіотажу щодо продажу сільськогосподарської землі не буде, через незацікавленість власників землі в продажі ділянок. Причиною послугувала досить висока орендна плата. Таку думку висловив секретар парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики, народний депутат Іван Чайківський в матеріалі «Запуск ринку для юридичних осіб доведеться ще відкласти…» на AgroPolit.com.

«Сьогодні просять приблизно $200 орендної плати за 1 га землі. Сім’я в середньому володіє 10-15 га землі, тобто за рік дохід від оренди — від $2 до 3 тис. Це вартість продажу умовних 2 га землі. Тому землевласники розуміють, що продавати їм не вигідно. Це доволі серйозний стабільний щорічний дохід для сімейного бюджету», — пояснив урядовець.

На його думку, поки ринок землі працюватиме в тестовому режимі будуть виникати різні проблемами, які з часом і з введенням потрібних механізмів знайдуть вирішення.

«Наразі учасники ринку стикаються з проблемами щодо оцінки землі, з відсутністю інформації про ділянки в реєстрах. Але нотаріуси все це відтестують, і послуги ставатимуть дешевшими. Ціна землі буде зростати постійно, але повільно», — підсумував народний депутат.

Читайте також: Технологія безвідвального обробітку ґрунту дозволяє зекономити фермерам до 40% пального

Виконано за допомогою Disqus