Майже 50% аграріїв не знають, як правильно утилізувати тару з-під ЗЗР

9 вересня 2021 215 0
Майже 50% аграріїв не знають, як правильно утилізувати тару з-під ЗЗР

Через неправильну утилізацію тари з-під ЗЗР в довкіллі (воді, ґрунті, ґрунтових водах) накопичуються токсичні речовини. Тому експерти BASF Agricultural Solutions ініціювали опитування щодо поінформованості учасників агроринку про утилізацію відходів. Про це Kurkul.com повідомили в пресслужбі компанії.

Як зазначається, в опитуванні взяли участь 1995 респондентів.

Згідно з опитуванням, 53% аграріїв знають, як правильно утилізовувати тару з-під ЗЗР — промивати та проколювати каністри й віддавати на утилізацію. Водночас 21% використовує каністри з-під препаратів повторно на виробництві чи в побуті.

Серед варіантів відповідей в опитуванні було також вказано «Спалити використану тару на своєму полі». За це проголосувало 14,4% респондентів. А за варіант «Викинути використану тару на сміттєзвалище разом з побутовими відходами» — 11,6%.

Як зазначили в компанії, усі варіанти окрім як «віддати каністри на утилізацію» невірні. 

«Коли тара з-під ЗЗР потрапляє на смітник/сміттєзвалище, то через її продукти розкладу та навіть невелику кількість препаратів, яка лишається на стінках каністр, в довкіллі (воді, ґрунті, ґрунтових водах) накопичуються токсичні речовини. Окрім того, не проколоту тару можуть використати зловмисники, які заллють в оригінальне пакування фальсифікат. Спалення каністр теж небезпечне. Від горіння такої тари утворюються чадний газ і канцерогенні речовини — діоксини», — розповіла Public Government Affairs Manager BASF Agricultural Solutions Оксана Алєксєєва. 

Аби полегшити аграріям утилізацію, провідні гравці агроринку створили разом спільну платформу «Агро Варта». На ній підприємці можуть залишати заявки на вивезення з їхніх господарств каністр. Компанія-ліцензіат оперативно опрацьовує заявки і безплатно забирає та утилізовує використану тару.

Виконано за допомогою Disqus