В Україні безкоштовно утилізуватимуть тару з-під ЗЗР

29 липня 2021 170 0
В Україні безкоштовно утилізуватимуть тару з-під ЗЗР
Kurkul.com

Департамент BASF Agricultural Solutions разом з іншими компаніями та Європейською Бізнес Асоціацією започаткували проєкт «Агро Варта», який спрямований на формування культури відповідального поводження з тарою з-під засобів захисту рослин. Про це розповіли в пресслужбі компанії.

Першим кроком проєкту став запуск електронної платформи, де українські аграрії можуть залишати заявки на безоплатне вивезення та утилізацію каністр.

«Сьогодні в Україні середній рівень збору та утилізації тари становить лише 9%. Тобто 91% каністр з-під ЗЗР потрапляє на звалище, де накопичує в ґрунті шкідливі токсичні речовини. Така тара має період повного біорозкладу від 200 до 400 років. Тому ми розуміємо: від свідомого поводження з використаною тарою залежить не лише життя та здоров’я тварин і стан довкілля, але й добробут наступних поколінь», — розповіла Public Government Affairs Manager BASF Agricultural Solutions Оксана Алєксєєва.

Першим етапом розв’язання проблеми утилізації стане низка освітніх проєктів, ініційованих, зокрема, командою експертів BASF. Наприклад, розробка та створення серії освітніх інфографік про правильне поводження з відходами. 

Як розповіли експерти, каністри в жодному разі не можна викидати на стихійне сміттєзвалище чи використовувати повторно навіть на власному виробництві. Натомість найкращий спосіб зменшити вплив на довкілля — правильно промити каністри, проколоти їх та віддати на утилізацію компанії, яка на цьому спеціалізується. 

«Заявки на утилізацію можна лишати на платформі «Агро Варти». Після чого ліцензіат (компанія, яка має чинну ліцензію та реальні потужності для здійснення операцій з небезпечними відходами) опрацьовує таку заявку, забирає, перевозить та в правильний спосіб утилізує тару з-під ЗЗР», — розповіли у  BASF Agricultural Solutions.

Роботу компаній з утилізації оплачують компанії-учасники ініціативи: ТОВ «БАСФ Т.О.В», ТОВ «АДАМА УКРАЇНА», ТОВ «БАЙЄР», ТОВ «ФМС УКРАЇНА», ТОВ «НУФАРМ УКРАЇНА», ТОВ «САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН», ТОВ «СИНГЕНТА», ТОВ «ЮПЛ УКРАЇНА». Якщо аграрії мають тару цих виробників, її безоплатно заберуть та утилізують.

Виконано за допомогою Disqus