Фермерам не варто очікувати високої ціни на соняшник — експерт

10 вересня 2021 7090 0
Фермерам не варто очікувати високої ціни на соняшник — експерт

Наразі ціни на соняшник нового врожаю на рівні 16-17 тис. грн/т. За очікуваннями фермерів ціна має зрости до 25 тис. грн/т. Проте такий сценарій малоймовірний. Про це казав Сергій Феофілов, генеральний директор УкрАгроКонсалт, під час конференції Black Sea Oil Trade-2021, інформує Kurkul.com.

«Напевно, фермери чекають ціни в 25 тис. грн/т. Але, за нашими прогнозами, такий сценарій малоймовірний», — зазначив Сергій Феофілов.

Нагадаємо, у березні 2021 р. ціна соняшнику побила рекорди сезону, подорожчавши до 22 283 грн/т. 

Наразі в Україні ціни на соняшник досягли мінімуму сезону проте, згідно з прогнозами, відновлять зростання найближчим часом

Як розповів у коментарі Kurkul.com аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, традиційно з вересня починається розворот ринку.

«Попри очікування значного валу, подальшого зниження не очікується, зараз ринок рослинних олій підтримує сильний бичачий тренд по «пальмі», яка знаходиться на рекордно високих цінових рівнях», — пояснив експерт.

Також він додав, що світова економіка досі перебуває під інфляційним тиском на сировинні товари, що теж розганяє ціни вгору.

Виконано за допомогою Disqus