НААН презентував нові гібриди кукурудзи

18 вересня 2021 264 0
Кукурудза
Kurkul.comКукурудза

Науковці інститут НААН презентували селекційні новинки гібридів кукурудзи та їхні врожайні можливості. Повідомляє пресслужба НААН.

«На дослідних ділянках висіяні 94 гібриди кукурудзи, з них близько 60 — розробки науковців з Дніпровського інституту. Багато гібридів дають вже по 14-16, а окремі з них, які вже подані на випробування до Держсортслужби — до 18-20 т сухого зерна з га», — президент Академії Ярослав Гадзало.

З його слів, за останні 10 років установами НААН селекціоновано понад 500 сортів і гібридів зернових культур. Насіння експортується до багатьох країн ближнього зарубіжжя та Європи.

«З урахуванням останніх тенденцій продуктивності, у найближчій перспективі Україна може отримати вже не 80 млн т зерна з га, а вже близько 100 млн т. Сьогодні ви могли побачити специфічні білі сорти кукурудзи, які використовуються в хлібопекарській промисловості. Є покращені, збагачені каротином та вітамінізовані гібриди, якими годують свійських птахів. Цими напрямками у нас досить потужно займаються 4 наукові установи», — прокоментував президент НААН України.

Читайте також: Показники якості кукурудзи нового врожаю знизились

Виконано за допомогою Disqus