На Рівненщині через податкові борги підприємству не дозволили зібрати врожай

17 вересня 2021 461 0
Cоя
Cоя

На Рівненщині працівники нацполіції спільно з податківцями та СБУ зупинили незаконний обмолот сої, яка була в податковій заставі одного з держпідприємств. Про це повідомила пресслужба ДПС у Рівненській обл.

Як розповіли в ДПС, державне агропідприємство систематично упродовж року не сплачувало суми грошового зобов’язання у строки, передбачені Податковим кодексом України, та має податковий борг понад 1,2 млн грн. 

«У зв’язку з виникненням права податкової застави, податковий орган здійснив опис майна, яке можна використати як джерело погашення податкового боргу, а саме описав посіви зернових під майбутній урожай на площах сільськогосподарських угідь, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства, оформив його актом опису та здійснив реєстрацію обтяжень в Реєстрах рухомого та нерухомого майна», — пояснили податківці. 

Якщо ж платник вирішив відчужити дане майно, він був зобов’язаний звернутись до органів ДПС за отриманням згоди контролюючого органу на таке відчуження з подальшим спрямуванням коштів на погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску. Тому за фактом злочину відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування.

Читайте також: На Харківщині поліцейські заблокували збір соняшнику

Виконано за допомогою Disqus