Названо умови, за яких аграрії звільняються від оподаткування доходів

23 вересня 2021 1756 0
Названо умови, за яких аграрії звільняються від оподаткування доходів

Прибуток від реалізації власно виготовленої с/г продукції не оподатковується, якщо вона вирощена на ділянці особистого селянського господарства чи земельному паю розміром не більше 2 га. Про це розповіла начальниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській обл. Ганна Чуб в інтерв’ю liga.net.

«Якщо фізичні особи одноосібно обробляють ділянки площею понад 2 га та отримують доходи від продажу власної сільгосппродукції, то такий дохід підлягає оподаткуванню на загальних підставах», — пояснила експертка.

Також не оподатковується продаж власної продукції тваринництва, якщо його сума сукупно за рік не перевищує 50 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного року. У такому випадку можна продавати свою продукцію без довідки про наявність земельних ділянок.

У випадку, коли прибуток перевищує цей показник, фермер має надати контролюючому органу довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва. Такий документ слід взяти у своїй сільраді чи іншому органі місцевої влади. 

«Якщо фермер сам особисто вирощував худобу, а потім отримав дохід з продажу, оподатковується лише та його частина, що перевищує 50 розмірів мінімальної зарплати», — повідомила Ганна Чуб.

Читайте також: Сімейні фермерські господарства отримали державну компенсацію ЄСВ

Виконано за допомогою Disqus