У введенні ринку землі найбільш зацікавлені посередники — думка

3 лютого 2016 28 0
З відкриттям ринку землі в Україну прийдуть ринку
dt.uaЗ відкриттям ринку землі в Україну прийдуть ринку

У введенні ринку землі зацікавлені одні й ті самі, про це в інтерв'ю «Грушевського, 5» сказав член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики і земельних відносин Микола Кучер.

За його словами, і не стільки на купівлі-продажу, скільки на посередництві.

За його словами, якщо ми оголосимо, що ввели ринок землі, то до нас прийдуть фонди. Законопроектом №3002 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в сфері виробництва сільгосппродукції» Кабмін наділяється правом передавати всі землі резерву і запасу. Це удар по децентралізації, адже ці землі повинні належати сільським радам.

«Кабмін на умовах розподілу продукції зможе розпоряджатися цими землями. Варто сказати, що такі ж умови у газовому секторі. Хто їм підклав цей закон, я не знаю, це — нагле лобіювання. Ми б`ємо по сільських радах. Ми заявили про децентралізацію, а земля забирається», — зазначив він.

Також додав, що на сьогодні потрібен закон (це не обов’язково 1159), де землі запасу і резерву треба передати сільським радам у володіння та управління.

Виконано за допомогою Disqus