В Україні викрито схеми обману фермерів

21 вересня 2021 669 0
Виробництво ЗЗР
Виробництво ЗЗР

На Черкащині правоохоронці викрили підпільне підприємство, яке виготовляло підробки популярних агрохімічних засобів і реалізовувало фермерам. Повідомляє Kurkul.com на основі даних Нацполіції.

«Житель Жашкова та четверо місцевих мешканців налагодили виробництво фальсифікованої продукції засобів захисту рослин. Сировиною виступали дешеві аналоги препаратів, які мали у своєму складі ідентичну за властивостями діючу хімічну речовину, але були дешевшими від вартості», — повідомили в нацполіції. 

Зловмисники продавали товар аграріям по всій території України, а також на ринках і в місцях стихійної торгівлі гуртом та в роздріб. За місцем здійснення незаконного виробництва фальсифікованої продукції вилучили 260 каністр з логотипами різних торгових марок, зокрема таких, як: «Syngenta», «Bayer», «DuPont», «Defenda», 15 пакетів з порошкоподібною речовиною, етикетки з логотипами торгових марок, блокноти з чорновими записами та товаротранспортні накладні. 

Водночас на Запоріжжі поліціянти розшукують шахраїв, які ошукують фермерів пропонуючи дешеві мінеральні добрива.

«Особи представляються співробітниками  торгової організації з продажу мінеральних добрив. Після усної домовленості про поставку товару, пройдисвіти зникають з отриманими коштами. З березня поточного року до територіальних підрозділів поліції надійшло п’ять заяв про подібні оборудки. Загальна сума збитків агрогосподарств становить близько 970 тис. грн», — повідомили у нацполіції Запорізької обл. 

Читайте також: На Львівщині агрофірма через обробку полів завдала збитки населенню

Виконано за допомогою Disqus