В Україні знову зафіксовано недотримання правил обробітку полів агрофірмою

25 вересня 2021 361 0
Поле соняшнику
Поле соняшнику

Минулого тижня на Черкащині невідоме агропідприємство провело обробку полів соняшнику за допомогою авіації. Проте окрім посівів хімікати розпорошили на городи приватних будинків, в результаті чого у власників господарства постраждало до 70% урожаю городини. Повідомляє ТСН.

Хто саме займався обробкою полів, наразі невідомо. Селяни лише будують припущення, оскільки навколо є багато фермерських ділянок.

«Навколо селища ростуть поля з соняшником. Їх оббризкують якимось хімікатом, щоб вони швидше сохли. Цього разу літак літав і розвертався прямо над селом. Постраждали близько 70% городів», — розповів місцевий мешканець Антон Лісовенко.

Він також додав, що авіація, яка розпорошує над полями хімічні речовини, повинна обробляти ділянки на відстані мінімум 1 км від населеного пункту, але цих норм не дотримались. 

За словами експертів, харчуватися врожаєм, на який потрапили хімічні речовини небезпечно. Це може призвести до отруєння. Крім того, обробка може призвести до повного знищення щойно висіяних озимих культур.

Нагадаємо, нещодавно йшлося, що на Львівщині агрофірма через обробку полів завдала збитки населенню.

Виконано за допомогою Disqus