На Буковині садівник виплатить 2 млн грн штрафу

29 вересня 2021 619 0
Гроші, штраф
Гроші, штраф

У Чернівецькій обл. ще на початку липня перевіркою Держпраці було виявлено 34 незадекларованих працівників, які допомагали фермеру збирати врожай абрикос на території господарства. Як наслідок, підприємець змушений заплатити штраф у розмірі понад 2 млн грн. Повідомляє Управління Держпраці в Чернівецькій обл.

В відомстві розповіли, що підприємство зареєстроване у Житомирській обл., а свою господарську діяльність здійснює у Дністровському р-н Чернівецької обл. і займається вирощуванням та реалізацією фруктів. Саме під час збору урожаю абрикосів було виявлено 37 працівників підприємства, з яких 34 працювали без належного оформлення трудових відносин.

«Було встановлено, що у порушення чинного трудового законодавства, роботодавець допустив до виконання роботи працівників без належного оформлення з ними трудових договорів та без повідомлення територіальний орган ДПС про їхній найм на роботу», — повідомили у відомстві.  

Фермера попередили про те, що за використання неофіційної праці найманого персоналу, йому загрожує суттєва штрафна санкція, а саме 60 тис. грн за кожного неоформленого працівника. Як наслідок, йому доведеться заплатити штраф у розмірі 2,04 млн грн.

Читайте також: В Україні більшість сільгоспземель належить приватникам

Виконано за допомогою Disqus