Понад третина землевласників бояться, що їх змусят продати паї за невигідною ціною

29 вересня 2021 1534 0
Понад третина землевласників бояться, що їх змусят продати паї за невигідною ціною

Після відкриття ринку земель в Україні більше третини власників паїв побоюються, що їх примусять продати землю за невигідною ціною.

Про це заявив Петро Бурковський, аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, інформує Zemelka.ua, з посиланням на Еспресо.

За словами експерта, правоохоронні органи мусять реагувати на подібні випадки

«Ми проводили якісне дослідження серед мешканців сільських громад у 15 регіонах України. Ми побачили, що серед власників паїв ситуація трошки інша, ніж в цілому по країні. Понад третина власників паїв найбільше переживають, що їх примусять продати землю за невигідною ціною», — зазначив Петро Бурковський.

Він виділив ще два поширених застереження власників паїв.

«Перше — це що ринок землі може призвести до таких самих наслідків, як і приватизація 1990-х років. Друге — що нові власники будуть недбало ставитись до екологічних норм. Бо люди вже повідомляють, що великі агрохолдинги зловживають внесенням хімікатів», — зауважив аналітик.

За його словами, владні структури і правоохоронні органи мають реагувати на скарги і застереження власників земель, інакше ринок землі в Україні може так і не запрацювати.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus