Господарство поділилось досвідом впровадження точного землеробства

5 жовтня 2021 441 0
Сівалка Kinze 3600
traktorist.uaСівалка Kinze 3600

Господарство «Агростем» вже 2 роки працює за технологією точного землеробства. Для цього були створені контури полів, закуплено нове обладнання. Звичайно, підприємству потрібно було пристосуватись до технології ТЗ, але це надало можливість ретельніше здійснювати контроль над більшістю процесів. Про це розповів головний інженер «Агростем» Сергій Шпак в матеріалі «Сервісна служба, техпарк і 7 тис. га землі. Досвід Агростем (Агрейн)» на Тraktorist.ua

«Ми працюємо в технології ТЗ, яка базується на автономізації техніки і процесів, використовуємо дрони для моніторингу посівів. Раніше це було для нас дико, але час показав, що це економить час і ресурси, зменшує ризики помилок. Техніка працює, а механізатор здійснює контроль. Немає шансу щось проґавити», — розповів головний інженер.

З його слів, цьогоріч перевантажувальні бункери обладнали контрольними вагами задля уникнення перевантаження. З інших інновацій вже другий рік в господарстві використовують обприскувачі з технологією Y-Drop для внесення КАСу для кукурудзи і соняшнику. Також були переобладнані сівалки для внесення рідких добрив. Обладнання включає спеціальні баки, насоси, комп'ютер для контролю виливу в рядок.

«Результатами ми задоволені. Економію і ефективність видно одразу. До того ж це дуже зручно. Трактор під’їжджає до поля, оператор отримує карту поля з лініями і працює», — поділився досвідом Сергій Шпак. 

Нагадаємо, нещодавно йшлося про головні інструменти точного землеробства, зокрема метеомоніторинг, який може заощадити агропідприємству 10-15% витрат на 1 га.  А також названо 4 проблеми, які вирішує впровадження агрохімічного аналізу ґрунту.

Читайте також: Названо переваги агрокоптера над колісним обприскувачем

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою