Фермерам розповіли про автоматизовану систему, яка попереджує про хворих корів

9 жовтня 2021 346 0
Молочна ферма
Молочна ферма

Система «Розумна ферма» покликана автоматизувати та роботизувати основні процеси на фермі, а також покращити контроль за основними процесами задля збільшення продуктивності й рентабельності молочного бізнесу. Про це розповів представник компанії Chub Agroconcept в матеріалі «Як не перетворити тваринництво в «соціальний проєкт». Поради практиків» на Kurkul.com.  

«Ефективний контроль здійснюється за допомогою датчиків, які спостерігають за коровами 24 год/добу. Вони сповіщають про будь-які зміни в їхній поведінці. Наприклад, охота корів виявляється з точністю до 98%. Аналогічно система працює щодо виявлення хворих корів, сигналізуючи про відхилення румінації (тривалість жування жуйки коровою) за 3-5 днів до появи клінічних ознак», — розповів представник компанії.

З його слів, завдяки цій технології на прикладі підприємства «Острійківське» можна простежити оптимізацію процесів за наступними пунктами:

  • відтепер нема потреби працювати навмання;
  • усунуті суперечливі питання при оцінці відтворення, здоров'я, годування і стану кожної окремої корови;
  • є можливість запобігти випадкам, що не дають досягти потенційних надоїв.

Також він зазначив, що окупність такої технології — від 6 до 15 місяців. А компанія, зі свого боку, надає повний спектр послуг: від консультацій до технічного супроводу. На деяких фермах ці системи вже працюють близько трьох років, показуючи разючу ефективність.

Читайте також: Експерт розповів, чому відсутня компенсація для свинарів за випадки АЧС

Виконано за допомогою Disqus